15/1 Vinprovning PINOT NOIR GLOBAL
Vinprovning PINOT NOIR GLOBAL
Spätburgunder, blauer burgunder, pinot nero.
Kärt barn har många namn!
Denna afton provar vi viner från olika länder gjorda på denna druva för att jämföra hur olika förutsättningar påverkar slutresultatet. Spännande och lärorikt!
Matchande buffétallrik serveras till dessa drycker.
Vi träffas i vår underbara Pråm under ledning av Jan Langré som lotsar dig genom kvällen med de olika vinerna.
Med den fantastiska vyn från sidodäck där Älvsborgsbron med sin fina ljussättning bildar fond fullbordas det hela.
KOM SOM DU ÄR-INGA FÖRKUNSKAPER BEHÖVS!
ONSDAG 15 JANUARI
Start kl. 19.00
Pris: 545 kr
Julmenyer a l a Carte Serveras 25/11–22/12
Förrätter
• Senapsgriljerad julskinka, rödkålscoleslaw, julost, picklade senapsfrön. 130; -
• Laxmacka Varmrökt lax, hovmästarsås, jalapenoäpple, senapsört samt yoghurtsnö. 130;
• Jansson Rostbiff, äppelslaw, senapsfrön och krasse. 130; -
Huvudrätter
• Dagens fångst, hummer och saffranssås, rom, grönkål, kokt skalpotatis, saffranspicklad pumpa och dill. 310; -
• Havets Wallenbergare Potatispuré, skirat smör, gummaröra, citron, gurka och dill. 265; -
• Dopp i grytan Tolvtimmars bakat sidfläsk, smörad kycklingbuljong, kokt skalpotatis, goyzablad, rödvinsdressad rödkål och äpple samt ört olja. 265; -
• Köttbullar, julsmakande gräddsås, rårörda lingon, picklad gurka, potatismos samt gräslök. 245; -
Vegetarisk biff, gräddstuvad kål, mandarinrörda lingon, kokt skalpotatis och gurka. 235; -
Jultallrikar
• Tre sorters sill, Kallrökt lax, Varmrökt lax, Potatis, Rödbetssallad, Räkor Janssons frestelse, kökets fräcka grönsaker 199: -
• Köttbullar, prinskorv, julskinka, rostbiff, Janssons frestelse, potatis, rödkål, Två sorters senap, Kökets Fräcka grönsaker 199: -
• Desserter
• Pepparkakskladdkaka Smulad maräng, vaniljglass och pepparkakskolasås. 110; -Ris Ala Malta, Saftsås, clementiner 110; -
Historisk vandring kring de Carnegieska bruken
Beskrivning av aktiviteten:
Vi vandrar runt i Klippanområdet, och följer vår historia från 1300-talet och framåt. Från Sveriges dyraste mark till en stor stark! Vår ciceron Björn Lager har ett genuint historiskt intresse för Klippan
Söndag 1/12 - eller söndag 8/12- eller Lördag 14/12
VI börjar kl 13.00
Deltagare per tillfälle: Vi tar emot sällskap - högst 25 personer
Hur lång tid tar aktiviteten: 1-2 timmar
Kostnad per person: Fri Entre ingen kostnad.
Bokning: Skicka en bokningsförfrågan till info@porterpelle.se
Dryckeskällaren Carnegie Hål
Beskrivning av aktiviteten:
Lokalen lämpar sig för avskilda möten och avsmakningar av olika slag.
Deltagare per tillfälle: 10-20 personer
Lokalhyra: 3 500 kronor
Bokning: Skicka en bokningsförfrågan till info@porterpelle.se
Öl- och Portervandring
Beskrivning av aktiviteten:
Vår guide är Björn Lager – en riktig Klippankaraktär som bland annat är en av personerna bakom Porter Pelle. Idag är Björn en porterfantast utöver det vanliga, och hans intresse för Carnegies porter har lett till att han har världens största samling av historiska porterflaskor och diverse ting från tiden då Carnegiebryggeriet låg vid Klippan. Vandringen går i flera överraskande steg, med avsmakning av 7 sorters porter som tillval.
Deltagare per tillfälle: Vi tar emot sällskap från 5-20 personer
Åldersgräns: 18 år
Hur lång tid tar aktiviteten: 2½ timma
Kostnad per person: Vandringen kostar 395 kronor per person. För provsmakning av porter tillkommer 200 kronor per person.
Bokning: Skicka en bokningsförfrågan till info@porterpelle.se
Kom med egna. Förslag
11/1 Öppen vandring
Ribbåt med aktivitet och middag
Beskrivning av aktiviteten:
Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en fartfylld upplevelse i över 60 knop. Efter båtturen kan ni välja att äta middag hos Porter Pelle, eller varför inte även en porterprovning innan middagen?
Hur lång tid tar aktiviteten: Båtturen tar cirka 2 timmar, inklusive ett stopp med fördrink ute i skärgården
Bokning: Skicka en bokningsförfrågan till info@porterpelle.se