Sara Ajnnak

Sara Ajnnak är en rutinerad samisk artist med tre fullängdsalbum i bagaget. Under senhösten 2018 släppte Sara albumet Gulldalit – can you hear me, som grammisnominerades för ”Bästa album” i kategorin folkmusik!

Sara Ajnnak levererar ett uppdaterat ljudlandskap från norr i gränslandet mellan orientaliska stränginstrument och elektroniska element, blandat med uråldriga jojktoner som trollbinder lyssnaren på ett sätt som vi tidigare aldrig hört. Våren 2018 tävlade Sara Ajnnak i P4 Västerbottens deltävling i en av Sveriges största musiktävlingar: P4 Nästa och tog sig till final.

Sara om albumet Gulldalit: ”När jag påbörjade arbetet med Gulldalit var jag trött, kände mig ensam och precis som om min röst var ett stillsamt eko från landsbygden som långsamt skulle klinga ut. Arbetet har präglats av en kamp mellan viljan att passa in för att nå ut och en önskan att utifrån mitt eget kulturella uttryck få utrymme att existera på lika villkor. Men under arbetets gång utkristalliserades det ett helt nytt sound! Naturen är min inspiration, rösten mitt verktyg och mitt kulturella perspektiv är en självklarhet! Jag började utforska ljuden i mig, min egen röst, fuljojk och finjojk! Jag ville fånga de fantastiska ljuden från min värld; snö som krasar under skorna, tusentals renklövar som dundrar mot marken och löv som prasslar i vinden. Ljuden som bleknar i storstadens brus men är källan till allt liv, naturen. Gulldalit kommer från verkligen från djupet av mig själv.”

Entrén öppnar 03 nov 19:00
Startar 03 nov 20:00

Biljetter via

http://www.tickster.com/events/b7gb1cg1311f6w7

Arrangör: Piraten