Emma & Sofia, det kvinnliga perspektivet.

Emma och Sofia är två riviga musiker och låtskrivare med texter som kittlar och utmanar. Utbildade vid Nordiska Visskolan, och med en lång erfarenhet av spelande i bagaget, ger de sig nu ut med sina moderna (och en aning kritiska) visor.
Gött sväng utlovas

Fri entré
Vi bokar bord i inkommen ordning.
på info@porterpelle.se

EMMA LARSSON Emma är resultatet av en kärleksnatt mellan Bach, rödvin och Mumindalen. Hon har vaggats i den klassiska gitarren och samarbetar nu flitigt med både Johann Sebastian Bach, Erik Sati, Sergej Prokofiev, m fl. Dessa herrar står för komponeringen och Emma tolkar dem genom att skriva texter till. Texterna behandlar ämnen som jämställdhet, identitet, realistiska relationsproblem, T-sprit och knytt. Ibland står Emma även på helt egna ben och gör melodier själv, de tenderar att dansa i de mer ösiga ton- och taktarterna.

SOFIA NILSSON I Sofia Nilssons musik stöter man på både bluesbottnande gitarrspel och kulturkritiska texter. Där finns också harmoniska melodier som ibland får sällskap av en cello. I hennes texter finns ofta en underliggande ton av humor, då hon tycker om att skriva om problemen man helst inte pratar om. Med rötterna i Småland men fötterna i Göteborg kombinerar hon sina egna berättelser och funderingar med tolkningar av bland annat Johnny Cash, Lars Winnerbäck, Stefan Missios mfl