22/9 Tomas Rimeika – Jaded Jane – Axling

Tomas Rimeika släpper albumet ”Våga” och spelar på Porter Pelle! 2022 gjorde Tomas 49 spelningar, var förband till Mando Diao, släppte manifestnominerade debutalbumet Byälvdalen, åkte på Sverigeturné och tog emot ett kulturpris. 2023 inleddes med Tysklandsturné, debutgig i Danmark samt flera singelsläpp under våren.

Sångerna på albumet Våga låter som en Håkan-hemmafest där alla dansar utan skor i köket. Det handlar mycket om att sluta vara tyst. Att sjunga och skrika ut känslorna.

  • Men det finns också ömsinta ballader på plattan, jag gick igenom en separation förra året. Jag försöker att inte vara tyst och stark. Det mår ju en bara dåligt av, eller hur?

Tomas har haft över 200 gig i nio olika länder sen tidigare, som sångare i tre band:

  • Jag har sett hur musik förändrar världen och jag älskar att se hur människor påverkas av musiken live. Oavsett kön, hudfärg, bakgrund. Musiken river murar mellan människor och det älskar jag att se live.

“Våga” släpps på vinyl 1 september och digitalt 8 september. I samband med albumsläppet åker Tomas ut på en andra Sverigeturné och kommer tillbaka till Porter Pelle denna kväll den 22 september!

Jaded Jane

Jaded Janes agenda sträcker sig egentligen långt bortanför musiken. Axel Olsson, som han egentligen heter, ser melodier och ljudlandskap som bryggor mellan människor. Han vill välkomna, möjliggöra, och öppna upp en chans för lyssnare att få relatera. Att få känna sig mindre ensamma.

Sedan debutalbumet Diversity har Jaded Jane utforskat olika atmosfäriska och melodiösa uttryck, ofta tillsammans med eminenta ljudlandskapsarkitekten Åke Linton (Esbjörn Svensson TrioTonbruket). Den eklektiska blandningen av senaste årets singlar har återspeglat påhittighet och innovation medan den övergripande känslan fortfarande bottnar i popmusik och en finstämd singer-songwriter-mentalitet.

Band: Axel Jane Olsson – Sång, Piano, Adam Olsson, fretless bass, trummor, Erik Bodin.

Ett annat band som vi stolt presenterar är:

Axling! 

Det kommer bjudas på en blandning av pop och indie á la 2023 – med en touch av 90-tal. Tänk dig en blandning av Thomas Stenström, Kent och Melodifestivalen. Där har du Axlings sound.

Med mer än 10 års erfarenhet av turnerande och låtskrivande har Joakim spelat i USA, större delar av Europa och Shanghai med sina band. Redan 2006 fick han ta emot priset ”bästa osignade akt” på Manifestgalan med Intohimo. 

Swish på Plats till banden  150 kr dom går på 20.00 

  BOKA BORD ..

 2. DET GÖR DU ENKLAST HÄR: KLICKA HÄR

 3. BO PÅ QUALITY HOTEL WATERFRONT  DÅ FÅR DU 15% RABATT  KLICKA HÄR