Upplevelser

Lär dig mer om mat, dryck eller Klippan – området i Göteborg som vi kallar vårt hem. Följ med på en historisk vandring längs älven, upptäck nya favoriter på någon av våra vin- eller ölprovningar, eller lär dig laga nya läckerheter med vår mästerkock! Vill du ut på ett fartfyllt äventyr ska du mönstra på en av RIBB-båtarna som tar dig ut till skärgården.

31/10 Tema Riesling med frågestuga i vår pråm.

Tema Riesling 31/10 kl 18.00-20.30
Vi går först igenom druvan Riesling och Rheingaus speciella förutsättningar i toppen av hierarkin tillsammans med ett glas flaskjäst mousserande vin.

Vi fortsätter med fyra olika Riesling-viner .

Vi höjer våra upplevelser, genom att prova lite passade tilltugg och kreativ gaffelmat, som Kim Mariason matkreatör utvecklat.
Vi genomför vår provning i olika stationer

Vi avslutar med att prova Eiswein - en unik och exklusiv produkt.

Stefan bor i Önnered och är sommelierutbildad i Grythyttan.
Kim Mariason arbetar som kock, är utbildad Sommelier, och arbetar löpande med kreativ utveckling i sin matlagning

Du bokar dina platser på www.porterpelle.se
eller via mejl info@porterpelle.se

- 450 kr / person

Vi träffas på PorterPelle Kl. 18.00 .Mycket välkomna.

PorterPelles Mummiga Jul, 23 nov-22 dec

Nu är dags att boka det Mummiga Julbordet

Vi lagar all mat i vårt eget kök och i år tänker vi JULMIDDAG på tallrik.

Vi tycker det är bäst att du skickar mejl till info@porterpelle.se
För då kan vi kommunicera lite kring eventuella frågor

Vi serverar JULMIDDAG mellan den 23 november - och 22 december

Porter-Pelles Mummiga Julmiddag.

Att börja med: Löksill, Akvavitsill, Senapssill, ägghalva med citronmajonnäs, kallrökt lax, rödbetsgravad lax, hovmästarsås, kokt potatis

Varmrätt: Senapsgriljerad julskinka, rosastekt rostbiff, Porter-Pelles köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, syrad rödkål, klassisk rödbetssallad

Avslutning: klassiska julgotter samt kaffe

Vegetarisk förrätt: krämig potatissallad med kapris, syrad rödkål, klassisk rödbetssallad, krämig ”senapssill” på aubergine, ägghalva med citronmajonnäs

Vegetarisk varmrätt: senapsgriljerad ugnsbakad rotselleri (vegansk), saffransgrönsaker, vegetarisk Janssons frestelse, rostade morötter med smulad getost och rostade pumpafrön, grönkålssallad med granatäpple, fikon och apelsin

Avslutning: klassiska julgotter med kaffe

Pris 625,-/person
Vissa dagar har vi musik underhållning

6/11 Ölprovning med Majornas Bryggeri

Ölprovning med Majornas Bryggeri
Välkomna på en kväll i ölets tecken när Majornas bryggeri kommer till Porter Pelle.
Tillsammans provar vi fem lokaltillverkade öl och lär oss mer om ölets historia samt hur det går till att brygga öl. Provningen tar omkring 2,5 timme och avslutas med plockmat/kallskuret – ost, korv, någon röra, bröd och lite grönt + en extra öl därtill.
Provningen genomförs exklusivt i vår Porter Källare - samt med information om den verksamhet som pågår i underjorden.
Vi bokar plats i turordning. Max 25 personer. kl 18.30-21.30
Vill du vara säker på plats så svischar du 1232159390 eller betalar i kassan
Pris: 495 kronor
Info@porterpelle.se
Majornas Bryggeri är ett mikrobryggeri i stadsdelen Majorna i Göteborg. Det grundades 2014 och har en stark lokal förankring och en egen bryggeripub på Karljohansgatan 88. Där bryggs också ölen på ett småskaligt och hantverksmässigt vis. www.majornasbryggeri.se

På kryss med Taube – bokrelease. David Anthin & Martin Bagge

På kryss med Taube – bokrelease
Lördagen den 3 oktober bjuder vi på en exklusiv kombination av föreläsningskonsert och bokrelease. Det är författaren David Anthin som släpper sin bok På kryss med Taube (Breakwater Publishing). Med sig på scenen har han sin trogne vapendragare, trubaduren Martin Bagge. Tillsammans bjuder de på roliga anekdoter från fyra turnéer i Taubes kölvatten och naturligtvis blir det mycket sång och spel med västkustens egen nationalpoet, Evert Taube, i centrum. Före och efter konserten blir det boksignering.

Du bokar bord på porterpelle.se alternativt info@porterpelle.se

Musikavgift 100 kr

Vi erbjuder helg- middag från kl 15.30 samt 17.00

PP bokar plats i den ordning bokningar inkommer.

David och Martin går på scenen vid 17-tiden.

CHAMPAGNE MED GODA TILLTUGG I VÅR PRÅM

ETT GLAS BUBBEL GER ALLTID EN KÄNSLA AV FEST, LYX OCH GLAMOUR.
VI GENOMFÖR PROVNINGEN I VÅR PRÅM, SOM ÄR BELÄGEN I VÅRT MAJESTÄTISKA HAMNINLOPP VI TRÄFFAS PÅ PP – OCH GÅR DIT GEMENSAMT..
DET KÄNNS TREVLIGT OCH LUFTIGARE ..

DATUM
FREDAG 16/10 START KL 18.00.
Fredag 13/11 KL 18.00
SOMMELIERER; STEFAN ÖSTLING & KIM MARIASSON
TEMA CHAMPAGNE
VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ EN SEKT EXTRA DRY OCH EN BRUT, EN FLASKJÄST, CAVA ELLER EN TANKJÄST, PROSECCO, GRAND CRU ELLER EN STANDARDCHAMPAGNE? VINNER CHAMPAGNE PÅ LAGRING OCH MÅNGA ANDRA SVAR PÅ DINA FRÅGOR UTLOVAS. FOKUS LIGGER PÅ DE TRE STORA SKILLNADERNA: SÖTMAN, BUBBLORNA OCH DRUVORNA. VI PROVAR PROSECCO, SEKT, CAVA, CREMANT OCH CHAMPAGNE.
STEFAN ÖSTLING BOR I ÖNNERED OCH ÄR SOMMELIERUTBILDAD I GRYTHYTTAN
Vi provar tilltugg, smaksättning

Kim Mariasson är en mycket duktig kock, med massor av idéer, kring smaker och matlagning, och dessutom sommelier, Denna kväll presenterar Kim passande smaksättning och underbara smakprover.Vi provar, spännande smakprover som definitivt stärker upplevelsen

Vid 20.00 tiden så drar vi oss till restaurangen, där kvällen kan fortsättas med underhållning, om plats finnes.

16/10 ENDLESS, SPELAR DEN LÅTSKATT SOM PETER LEMARC SKAPAT
13/11 MILLE ANDERSSON RUTINERAD SOM FÅ. EN AV GÖTEBORGS MEST EFTERFRÅGADE TRUBADURER.VÄLDIGT FINT GITARRSPEL OCH FANTASTISK RÖST.
DU BOKAR DINA PLATSER PÅ INFO@PORTERPELLE.SE
18.00-20.00
595 KR/ PERSON
BOKA DIREKT, PÅ PORTERPELLE.SE ELLER VIA INFO@PORTERPELLE.SE

Va´ 10 % – Välj själv

Du tjänar 10%

1. Sätt in 1000 kr på ditt lunchkort - så bjuds du på första lunchen - tanken är att du som är Stammis skall gynnas
Du kan betala på plats eller Svisch 1232 159 390

2. Om du väljer Take away och väljer att äta hemma eller på kontoret, så får du också 10%

OCEAN BUS – samt Mat och aktivitet hos PorterPelle

Vi skräddarsyr ditt evenemang

Ät en middag och sen plums i vattnet eller tvärtom.
Vi kan hämta dej och ditt sällskap - och överraska dem.
Vi kan bjuda på en Portervandring och sen plums
Upplev den sällsynta möjligheten att gå i Poseidons fotspår, bokstavligt talat - efter en tur i Staden - åker ni rakt ned i havet. Amfibiebussen går lika bra i vatten som på land och vid Klippan bär det av rakt ned i det blå för en utflykt under Älvsborgsbron och runt stadens kajer. Se både landmärken och sjömärken under denna spektakulära sightseeingtur.
Göteborgs bussigaste chaufför och en kunnig och underhållande guide berättar roliga fakta om stadens olika sevärdheter och kännetecken under turen som passar utmärkt för både lokalpatrioter och turister.

Välkommen till en helt unik sightseeingupplevelse, buss O'hoy!

Skicka en förfrågan till info@porterpelle.se
Hur många personer ? Lite hur du/ni tänkt er ? förslag på lämpliga datum ? Tidsidé ?
Kontaktuppgifter - så tar vi fram ett förslag ..''

Välkommen på whiskyprovning. Mackmyra.

Nere i vinkällaren CARNEGIE HÅL på fantastiska Restaurang Porter Pelle.

10/9, 8/10, 5/11, 3/12

Vi ses kl. 17:45 i baren inne på Porter Pelle och går sedan ner till vinkällaren där provningen kommer hållas. Provningen pågår mellan 18:00 – 19:30.

På den här whiskyprovningen tar vi med dig på en resa, dels bak i tiden från nu till då och även en inblick i framtiden på ett av världens ledande hantverksdestillerier. Under 1,5 timme får du prova ett urval av våra unika 30-liters fat och lära dig mer om Mackmyras spännande resa.

Du får lära dig om hur vi tillverkar vår whisky och hur våra små 30-liters fat påverkar mognaden och smaken. Vi går på djupet kring vad eken har för betydelse för whiskyn.

Vi fokuserar också på enkla tips och tricks över hur du kan få ut ännu mer av din upplevelse genom att förstå hur vi uppfattar dofter och smaker. Lättsamt, informativt och entusiasmerande kring livets goda helt enkelt.

Pris: 400:-/person (280:- betalas nu och 120:- på plats vid provningen för alkoholen)
Du börjar med att klicka boka dig på medskickad länk.

https://secure.tickster.com/sv/zjtr9pcfyhdj4e5/selectevent

Passa även på att boka bord på en av Göteborgs mest hemtrevliga restauranger! Provningen slutar lagom till sittningen som börjar 20:00. Detta görs via telefon till Restaurang Porter Pelle på www.porterpelle.se eller på info@porterpelle.se, eller på telefonnummer 031-180200

Varmt välkommen!

Andreas Granhage Andreas.granhage@mackmyra.se 0709596964

Carnegie Hål

I vår dryckeskällare, kan du lagra egna drycker, Vin, Whisky, Cava eller Porter kanske. Välkommen förbi att titta in om du har tillfälle. det är reglerad miljö, och säkerhetsklass 3.

Öppna Öl, Porter Vandringar med Björn Lager

12/9 - framöver kommer mera datum
PORTER VANDRINGAR MED BJÖRN LAGER & och Ibland följer också Kocken Kim Mariasson med han har massor av idéer om smaksättning och matlagning, blivande Sommelier.
Porter provningarna vid Klippan skräddarsys helt efter era önskemål. (om ni är en grupp) Vår guide är Björn Lager – en riktig Klippan Karaktär som bland annat är en av personerna bakom Porter Pelle.
Björn brinner för Klippan. Det han inte vet om området är inte värt att veta, och han delar gärna med sig av sin breda kunskap. Som tonåring arbetade Björn på sin fars rederi som låg vid Klippan och upplevde tiden då Carnegies porterbryggeri fortfarande var aktivt. Och det var då hans kärlek till portern först väcktes.

Idag är Björn en porter fantast utöver det vanliga, och hans intresse för Carnegies porter har lett till att han har världens största samling av historiska porter flaskor och diverse ting från tiden då Carnegiebryggeriet låg vid Klippan – allt samlat i porter museet i en av pråmarna nedanför Porter Pelles restaurang.
Rundtur kostar 395 kr per person och då ingår:
• Rundtur med guidning
Tillval:
• Provsmakning av 3-olika sorters porter tillkommer, med en kostnad på 100 kr, man behöver inte dricka om man inte vill. (Och det finns alkoholfri Porter).

Rundtur med ovanstående samt avslutning med Portergryta av tärnad högrev, porter, rökt sidfläsk, kokt potatis och grönkålschips. Eller annan mat enligt överenskommelse Pris 695 kr eller
Om du vill ta del av Björns kunskap och få prova några olika porters på köpet ska du kontakta oss så anpassar vi en provning efter dina önskemål.

Porterpromenad med eller utan måltid

Om ni vill ha en aktivare porterupplevelse ska ni följa med på en fascinerande promenad genom porterns historia. Hör om hur den tog sig från grovarbetarna i London till Porter Pelles restaurang. Lär dig om Carnegies porterbryggeri vid Klippan, om ingredienserna och tillverkningen. Med en förkärlek till det teatrala förmedlar Björn Lager eller porterpedagogen Otto Lundell sina breda kunskaper och passion till portern.

Promenaden tar en till två timmar och du kan välja om du och ditt sällskap vill en avsluta med en mustig Portergryta eller annan överenskommen mat. När du bokar är det bra om du anger om ni vill ha mat eller inte till ert sällskap.

Historisk rundvandring med MR klippan

RUNDVANDRING MED MR KLIPPAN Häng med Georg ”Mr Klippan” Söderberg på en rundvandring och lär dig allt om Klippans historia.

Vi startar/samlas i restaurang Porter Pelle , och under vandringen berättar Georg om de gamla byggnaderna från Ostindiska Kompaniet, vi hör historier om Carnegie-bryggeriet och promenerar längst med vattnet ner mot Sockerbruket. Georg har nycklar till områdets alla små gömmen och berättar livfullt om historiska händelser och personer.

Tider; Klippan Vandringar Nya tider

Onsdag 9/9 kl 18.00
Lördag 12/9 kl 12.00-15.00
Onsdag 16/9 kl 18.00

OBSERVERA HÖGST 15 Personer per vandring

Guidningen fortsätter via Älvsborgs fästning som sedan byts ut mot modern arkitektur. Det har även gjorts en hel del utgrävningar i området, något Georg vet allt om. Vi fortsätter förbi Älvsborgs Kungsladugård och hör historierna om dess landshövdingar för att sedan vända tillbaka till där vi startade. Rundvandringen tar cirka TRE timmar och är en perfekt present för den historieintresserade. Priset är 150 kronor per person eller 1500 kronor för en grupp. En blygsam kostnad för alla de spännande historierna och den kunskap som ingår i vandringen.

Aktiviteten avslutas med kaffe eller te med liten kaka, (detta ingår i din avgift). Du kan läsa mer på vår hemsida. Anmälan till info@porterpelle.se

Matlagningskurs

Lär dig laga mat av Porter Pelles franska mästerkock Yannick Karim. Yannick lär dig alla hemligheter han lärt sig under sin långa karriär runt om i Europa. Det blir en kulinarisk resa med genuin, opretentiös och kosmopolitisk mat som är lika rolig att tillaga som den är god att äta. Kurserna sker i Yannicks restaurangkök på Orustgatan eller in annan lämplig lokal. Eller varför inte laga mat med Yannick i ditt eget kök?

Yannick tar emot grupper på mellan 8 och 24 deltagare, så varför inte bjuda med kompisarna, kollegorna eller möhippegänget för en glädjefull smakupplevelse.

Ribbåt med aktivitet och middag

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en fartfylld upplevelse i över 60 knop. Efter båtturen kan ni välja att gå en rundvandring på Klippan med Georg ”Mr Klippan” Söderberg, eller varför inte ha en porter-, vin- eller grappaprovning innan middagen?

Båtturen tar cirka 2 timmar, inklusive ett stopp med fördrink ute i skärgården.