Upplevelser

Lär dig mer om mat, dryck eller Klippan – området i Göteborg som vi kallar vårt hem. Följ med på en historisk vandring längs älven, upptäck nya favoriter på någon av våra vin- eller ölprovningar, eller lär dig laga nya läckerheter med vår mästerkock! Vill du ut på ett fartfyllt äventyr ska du mönstra på en av RIBB-båtarna som tar dig ut till skärgården.

Lilla Julbordet

LILLA JULBORDET kl 11.30-14.30
28/11, 29/11,5/12,8/12,11/12,12/12,19/12

295 kronor

Julen närmar sig och det är dags att säkra julbordet. Mellan 27/11 och 20/12 erbjuder vi på Porter Pelle två olika julbord – lunch och middag. Båda är klassiska julbord med Porter Pelles egna touch. Och eftersom vi älskar Porter, serverar vi självklart vår egen mumma. För den som önskar, erbjuder vi alkoholfria juldrycker och även den som föredrar vegetarisk mat kommer lämna bordet mätt och belåten.

Genuin miljö med utsikt över hamninloppet
Porter Pelle ligger vid Klippan med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Julbordet serveras i vår genuina matsal där dikt och verklighet smälter samman i alla vinklar och vrår.

Tillsammans med maten kan du njuta av mustiga historier från Carnegie-bryggeriets storhetstid. Vissa är sanna. Andra inte.
Vi har möjlighet att ta emot grupper på upp till 80 personer, men boka i tid för att vara säker på att få det datum du önskar.

Boka dej på vår hemsida eller sänd mejl till. Info@porterpelle.se

Önskar du andra datum och är 25 personer eller fler - hör av dig.

Ett annorlunda julbord med show tillsammans med Porter Pelle, Ocean Bus & Jonas Gardell.

Börja kvällen med att avnjuta vårt lilla mummiga julbord kl 16.00.
Efter julbordet hämtas ni upp på restaurangen av Ocean bus för en busstur utöver det vanliga (kl 18.00). Ocean bus har nämligen bussar som kan färdas på vatten.
Du kommer att få uppleva Göteborg och Älvsborgsbron på ett helt nytt sätt. När ni sedan anländer till Lorensberg (kl 19.00) är det dags att slå sig ner och njuta av Jonas Gardells spektakulära show; Queen of f*cking everything. (kl 19.30).
Välkommen!

Vi har 50 biljetter per tillfälle tillsammans med restaurangbesök PorterPelle, Oceanbus och Lorensbergsteatern för följande datum:

Fredag 29 nov kl. 19:30
Torsdag 12 dec kl. 19:30
Lördag 14 dec kl. 16:00 & 19:30

Lördagar den tidigare föreställningen gäller följande tider:
Julbord kl. 12.00
Oceanbus kl.14.00
Lorensbergsteatern kl. 15.30

För biljetter kontakta
Birgitta Karlsson på Eventverket AB.
Boka via mail
Boka via telefon

Eller
Anders Karlsson på Eventverket AB.
Boka via mail
Boka via telefon

Dags för STORA JULBORDET

Julen närmar sig och det är dags att säkra julbordet. Mellan 27/11 och 20/12 erbjuder vi på Porter Pelle två olika julbord – lunch och middag. Båda är klassiska julbord med Porter Pelles egna touch. Och eftersom vi älskar Porter, serverar vi självklart vår egen mumma. För den som önskar, erbjuder vi alkoholfria juldrycker och även den som föredrar vegetarisk mat kommer lämna bordet mätt och belåten.

Genuin miljö med utsikt över hamninloppet
Porter Pelle ligger vid Klippan med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Julbordet serveras i vår genuina matsal där dikt och verklig- het smälter samman i alla vinklar och vrår.

Tillsammans med maten kan du njuta av mustiga historier från Carnegie-bryggeriets storhetstid. Vissa är sanna. Andra inte.
Vi har möjlighet att ta emot grupper på upp till 80 personer, men boka i tid för att vara säker på att få det datum du önskar.

STORA JULBORDET serveras
5/12, 11/12,14/12,19/12 kl 17.00-21.00

Stora Julbordet kostar 695 kronor

21/11 kl 18.30 Cava – bubblornas drottning

Cava - bubblornas drottning...

Om Champagne anses vara kung är nog denna producent självaste drottningen av bubblor. Miquel Pons gör sin cava enligt champagnemetoden, dessutom utan att frysa flaskhalsen vid degorgering vilket anses vara hyfsat unikt inom vinvärlden. Vi provar 5 olika cava och jämför skillnad mellan restsocker och ålder.
Producent: Miquel Pons

Lite smakbrytare därtill Pris/person 395
Max 12 personer
Du betalar på plats eller svischar 1232159390

NICK ÖFWERMAN - PERSONEN BAKOM

Första yrkeslivet var som kock, och det fick med sig ett vinintresse av rang. Jag var nog inte mer än 18 år när jag hittade ett höjdarvin från Pomerol i en udda butik i San Francisco. Den tog jag med hem till Sverige, och tillsammans med de rödvinsflaskor jag regelbundet fick av min pappa i födelsedagspresent blev det en liten samling. Den samlingen hamnade i ett fack på Grappe i Stockholm.
Men, när Pia och jag gifte oss 2005 i La Garde-Freinet upptäckte jag vidden och djupet i rosévin, och drömmen föddes om att förse Sverige med bättre roséviner än de som fanns då. Inte med ett aktiebolagsdrivet vinstsyfte, men med ett stort intresse och förhoppningen om att det faktiskt går att ta in bra viner till bra priser.

Champagneprovning med frågestuga 21/3

Tema Champagne -
Champagneprovning med frågestuga. Vad är det för skillnad på en Sekt Extra Dry och en Brut, en flaskjäst Cava eller en tankjäst Prosecco, Grand Cru eller en standardchampagne? Vinner Champagne på lagring och många andra svar på dina frågor utlovas. Fokus ligger på de tre stora skillnaderna: sötman, bubblorna och druvorna.
Vi provar Prosecco, Sekt, Cava, Cremant och Champagne.

Vi höjer vår upplevelse med lagrade svenska hantverksmässigt framställda hårdostar och charkuterier från Majornas saluhall för att visa på smakkombinationer.
Stefan bor i Önnered och är sommelierutbildad i Grythyttan.
Linda kommer från Saluhallen i Majorna och berättar om sina ostar, smaker och anekdoter från tillverkarna.
Du bokar dina platser på info@porterpelle.se
18.30-20.30
495 kr/ person
max 20 personer.

Vi provar viner Tema Barolo fredag 14 /2

Tema Barolo
Vi går igenom lite om Piemontes viner och Barolos speciella plats i toppen av hierarkin innan vi provar fyra viner från en av Barolos bättre producenter.

Vi höjer vår upplevelse med lagrade svenska hantverksmässigt framställda hårdostar och charkuterier från Majornas saluhall för att visa på smakkombinationer.
Vi avslutar dessutom med en kvalitetsgrappa från samma producent.

Stefan bor i Önnered och är sommelierutbildad i Grythyttan.
Linda kommer från Saluhallen i Majorna och berättar om sina ostar, smaker och anekdoter från tillverkarna.

Du bokar dina platser på info@porterpelle.se
max 20 personer.
Välkommen till några timmar med Stefan och Linda i vår dryckeskällare ”Carnegie hål.”
- 395 kr / person

18.30-20.30

Tjing

Porterjärnvägen och Ölsoffan

Artikel i GP 10/4 av Kristian Wedel om Klippan och PP

Carnegie Hål

I vår dryckeskällare, kan du lagra egna drycker, Vin, Whisky, Cava eller Porter kanske. Välkommen förbi att titta in om du har tillfälle. det är reglerad miljö, och säkerhetsklass 3.

Whiskyprovning Mackmyra Jubileum

1990 var startåret för svensk singel malt whisky och MACKMYRA stod i fokus, så här 20 senare firar vi nu jubileum med att hålla unika whiskyprovningen där du som deltagare får följa med på vår 20 åriga whiskyresa och njuta av godbitar från bla. våra unika 30-liters fat och andra rariteter so vi berikat den svenska whiskymarknaden med.
Du lär dig mer om det eleganta och det rökiga destillaten och hur de små 30-litersfaten påverkar mognaden och smaken. Du får också inblick i hur du kan skapa din alldeles egna whiskyresa och upplevelse med ett eget whiskyfat hos MACKMYRA.

21 november torsdag kl 18.00-20.00

Pris: 395 kr per person
Antal whiskysorter: 6 st.
Tid: Ca 1,5 - 2 timmar
Åldersgräns: 18 år
max 20 personer.
Du bokar på info@porterpelle.se
och svischar på 1232159390
Håkan Alexandersson är Mackmyras representant och föreläsare

23/1 2020 Från Malt till Gryta, på några timmar

Från Malt till Gryta, på några timmar Ett samarbete mellan Ocean bryggeriet & PorterPelle

KL 17. Vi börjar hos Oceanbryggeriet I Mölndal med rundvandring hur man brygger öl och testar ljus öl och berättar om smaker och dess historia. Det blir Pils, Lager, Golden ale och Pale Ale. 15 cl i varje prov.
KL 18 har vi förbeställt taxi som tar personerna till Klippan Majorna och PorterPelle. Där blir det rundvandring i porterkällaren, Museet, Porterprovning av 3 olika antal porter.
19.00 – 19.30 Bordet är dukat. Hemlagad Portergryta i matsalen.

Bokning info@oceanbryggeriet.se Eller info@porterpelle.se Skriv något så svarar vi.
23 jan eller 30 jan 2020. Pris per person 795 kronor Max 30 personer per bokning

Öppna Porter Vandringar med Björn Lager

28/11 KL 18:00
7/12 KL 16.00
Du kan betala på plats eller Svisch 1232 159 390

Porter provningarna vid Klippan skräddarsys helt efter era önskemål. Vår guide är Björn Lager – en riktig Klippan Karaktär som bland annat är en av personerna bakom Porter Pelle.
Björn brinner för Klippan. Det han inte vet om området är inte värt att veta, och han delar gärna med sig av sin breda kunskap. Som tonåring arbetade Björn på sin fars rederi som låg vid Klippan och upplevde tiden då Carnegies porterbryggeri fortfarande var aktivt. Och det var då hans kärlek till portern först väcktes.

Idag är Björn en porterfantast utöver det vanliga, och hans intresse för Carnegies porter har lett till att han har världens största samling av historiska porterflaskor och diverse ting från tiden då Carnegiebryggeriet låg vid Klippan – allt samlat i portermuseet i en av pråmarna nedanför Porter Pelles restaurang.

Rundtur kostar 295 kr per person och då ingår:

• Rundtur med guidning

Tillval:

• Provsmakning av 3-olika sorters porter tillkommer, med en kostnad på 100 kr, man behöver inte dricka om man inte vill. (Och det finns alkoholfri Porter).

Man kan vidare ta " en Deluxe, för 100 kronor extra. Här väljer man då själv ut Lagrad Porter, från 1988. och fram till 2017, / Du ni väljer själva vilka flaskor vi skall öppna)

Rundtur med ovanstående samt avslutning med Portergryta av tärnad högrev, porter, rökt sidfläsk, kokt potatis och grönkålschips. Eller annan mat enligt överenskommelse Pris 595 kr

Om du vill ta del av Björns kunskap och få prova några olika porters på köpet ska du kontakta oss så anpassar vi en provning efter dina önskemål.

Porterpromenad med eller utan måltid

Om ni vill ha en aktivare porterupplevelse ska ni följa med på en fascinerande promenad genom porterns historia. Hör om hur den tog sig från grovarbetarna i London till Porter Pelles restaurang. Lär dig om Carnegies porterbryggeri vid Klippan, om ingredienserna och tillverkningen. Med en förkärlek till det teatrala förmedlar Björn Lager eller porterpedagogen Otto Lundell sina breda kunskaper och passion till portern.

Promenaden tar en till två timmar och du kan välja om du och ditt sällskap vill en avsluta med en mustig Portergryta eller annan överenskommen mat. När du bokar är det bra om du anger om ni vill ha mat eller inte till ert sällskap.

Historisk rundvandring med MR klippan

RUNDVANDRING MED MR KLIPPAN Häng med Georg ”Mr Klippan” Söderberg på en rundvandring och lär dig allt om Klippans historia.

Vi startar/samlas i restaurang Porter Pelle , och under vandringen berättar Georg om de gamla byggnaderna från Ostindiska Kompaniet, vi hör historier om Carnegie-bryggeriet och promenerar längst med vattnet ner mot Sockerbruket. Georg har nycklar till områdets alla små gömmen och berättar livfullt om historiska händelser och personer.

Tider; Klippan Vandringar Nya tider kommer

Guidningen fortsätter via Älvsborgs fästning som sedan byts ut mot modern arkitektur. Det har även gjorts en hel del utgrävningar i området, något Georg vet allt om. Vi fortsätter förbi Älvsborgs Kungsladugård och hör historierna om dess landshövdingar för att sedan vända tillbaka till där vi startade. Rundvandringen tar cirka TRE timmar och är en perfekt present för den historieintresserade. Priset är 150 kronor per person eller 1500 kronor för en grupp. En blygsam kostnad för alla de spännande historierna och den kunskap som ingår i vandringen.

Aktiviteten avslutas med kaffe eller te med liten kaka, (detta ingår i din avgift). Du kan läsa mer på vår hemsida. Anmälan till info@porterpelle.se

Matlagningskurs

Lär dig laga mat av Porter Pelles franska mästerkock Yannick Karim. Yannick lär dig alla hemligheter han lärt sig under sin långa karriär runt om i Europa. Det blir en kulinarisk resa med genuin, opretentiös och kosmopolitisk mat som är lika rolig att tillaga som den är god att äta. Kurserna sker i Yannicks restaurangkök på Orustgatan eller in annan lämplig lokal. Eller varför inte laga mat med Yannick i ditt eget kök?

Yannick tar emot grupper på mellan 8 och 24 deltagare, så varför inte bjuda med kompisarna, kollegorna eller möhippegänget för en glädjefull smakupplevelse.

Ribbåt med aktivitet och middag

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en fartfylld upplevelse i över 60 knop. Efter båtturen kan ni välja att gå en rundvandring på Klippan med Georg ”Mr Klippan” Söderberg, eller varför inte ha en porter-, vin- eller grappaprovning innan middagen?

Båtturen tar cirka 2 timmar, inklusive ett stopp med fördrink ute i skärgården.

ta en tur i en tidsmaskin

Tillsammans med Hotel Waterfront erbjuder vi guidade turer med fantastiskt fina Volvo PV:s. Turerna utgår från hotellet och vår guide tar oss tillbaka till 50-, 60- och 70-talets Göteborg. Alla som vill, får självklart chans att själv köra en Volvo PV 444/544. Turerna kan bokas separat eller som del av ditt konferenspaket. Du kan även välja till någon av våra andra upplevelser som till exempel porter-, vin- eller grappaprovning att avsluta med.