Upplevelser

Lär dig mer om mat, dryck eller Klippan – området i Göteborg som vi kallar vårt hem. Följ med på en historisk vandring längs älven, upptäck nya favoriter på någon av våra vin- eller ölprovningar, eller lär dig laga nya läckerheter med vår mästerkock! Vill du ut på ett fartfyllt äventyr ska du mönstra på en av RIBB-båtarna som tar dig ut till skärgården.

Nyårssupé 2019 med vinpaket

Nyårssupé 2019 med vinpaket

Välkomstbubbel
1 glas Cava Brut Reserva, att mingla runt med

Förrätt
En smakrik trilogi på betor. Rödbetspuré med vit tryffel, gulbetscrudité samt polkabetschips. Serveras med en chevrecréme samt krispiga honungsrostade valnötter
Vin Synphonia Monferrato Bianco DOC (viognier 80%, chardonnay 20%)

Varmrätt Fisk
Vitvinspocherad hälleflundra på en bädd av rotselleri. Toppas med vitlöksgratinerat hummerkött och en kraftig hummerreduktion, gjord efter konstens alla regler.
Vin Synphonia Monferrato Bianco DOC (viognier 80%, chardonnay 20%)

Mellanrätt
Västerbottenscreme med inspiration från Norrland. Serveras med ett krispigt kavringschips smaksatt med dillfrö
Vin Barbera D´Alba, Grasso Fratelli via Giacosa (barbera 100%)

Varmrätt Kött
Porter-Pelles variation på Beef Wellington. Smördegsinbakad hjorytterfilé med rödbetsduxelle. Serveras med sauterad silverlök samt en len enbärssky.
Vin Grand Cuvée Domaine des Féraud AOP Côtes de Provence (cabernet sauvignon 80%, syrah 20%)

Dessert
En fräsch björnbärsaladåb, serveras med Porter-Pelles portermousse
Miquel Pons Dolc Natural Muscat

Tolvslaget
1 glas champagne, såklart
Champagne Cuvée Heritage Brut

Pris 5-rätters nyårssupé 995,- -
Pris 3-rätters nyårssup’e 895,-. Välj varmrätt, kött eller fisk.
Pris utvalda drycker 669,- som harmonierar maten (1 glas/rätt inkl tolvslaget)

Underhållning.
Mille Andersson är en av Göteborgs mest anlitade trubadurer.
Han har genom åren synts i många olika konstellationer och sammanhang och är med sin fantastiska röst och briljanta gitarrspel en mycket uppskattad artist.

Lilla Julbordet

LILLA JULBORDET kl 11.30-15.00
17/12,19/12, och 20/12

295 kronor

Julen närmar sig och det är dags att säkra julbordet. Mellan 27/11 och 20/12 erbjuder vi på Porter Pelle två olika julbord – lunch och middag. Båda är klassiska julbord med Porter Pelles egna touch. Och eftersom vi älskar Porter, serverar vi självklart vår egen mumma. För den som önskar, erbjuder vi alkoholfria juldrycker och även den som föredrar vegetarisk mat kommer lämna bordet mätt och belåten.

Genuin miljö med utsikt över hamninloppet
Porter Pelle ligger vid Klippan med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Julbordet serveras i vår genuina matsal där dikt och verklighet smälter samman i alla vinklar och vrår.

Tillsammans med maten kan du njuta av mustiga historier från Carnegie-bryggeriets storhetstid. Vissa är sanna. Andra inte.
Vi har möjlighet att ta emot grupper på upp till 80 personer, men boka i tid för att vara säker på att få det datum du önskar.

Boka dej på vår hemsida eller sänd mejl till. Info@porterpelle.se

Önskar du andra datum och är 25 personer eller fler - hör av dig.

Dags för STORA JULBORDET

Julen närmar sig och det är dags att säkra julbordet. Mellan 27/11 och 20/12 erbjuder vi på Porter Pelle två olika julbord – lunch och middag. Båda är klassiska julbord med Porter Pelles egna touch. Och eftersom vi älskar Porter, serverar vi självklart vår egen mumma. För den som önskar, erbjuder vi alkoholfria juldrycker och även den som föredrar vegetarisk mat kommer lämna bordet mätt och belåten.

Genuin miljö med utsikt över hamninloppet
Porter Pelle ligger vid Klippan med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Julbordet serveras i vår genuina matsal där dikt och verklig- het smälter samman i alla vinklar och vrår.

Tillsammans med maten kan du njuta av mustiga historier från Carnegie-bryggeriets storhetstid. Vissa är sanna. Andra inte.
Vi har möjlighet att ta emot grupper på upp till 80 personer, men boka i tid för att vara säker på att få det datum du önskar.

STORA JULBORDET serveras
14/12, 19/12, kl 17.00-21.00

Stora Julbordet kostar 695 kronor

Champagneprovning med frågestuga 21/3 Fullsatt

Utsålt - vi återkommer med fler datum

Tema Champagne -
Champagneprovning med frågestuga. Vad är det för skillnad på en Sekt Extra Dry och en Brut, en flaskjäst Cava eller en tankjäst Prosecco, Grand Cru eller en standardchampagne? Vinner Champagne på lagring och många andra svar på dina frågor utlovas. Fokus ligger på de tre stora skillnaderna: sötman, bubblorna och druvorna.
Vi provar Prosecco, Sekt, Cava, Cremant och Champagne.

Vi höjer vår upplevelse med lagrade svenska hantverksmässigt framställda hårdostar och charkuterier från Majornas saluhall för att visa på smakkombinationer.
Stefan bor i Önnered och är sommelierutbildad i Grythyttan.
Linda kommer från Saluhallen i Majorna och berättar om sina ostar, smaker och anekdoter från tillverkarna.
Du bokar dina platser på info@porterpelle.se
18.30-20.30
495 kr/ person
max 20 personer.

Vi provar viner, Tema Riesling & Ost

Tema Riesling
Vi går först igenom druvan Riesling och Rheingaus speciella förutsättningar i toppen av hierarkin tillsammans med ett glas flaskjäst mousserande vin.

Vi fortsätter med fyra olika Rieslingviner samtidigt som vi höjer vår upplevelse med lagrade svenska hantverksmässigt framställda hårdostar från Majornas saluhall för att visa på smakkombinationer. Vi avslutar med att prova Eiswein - en unik och exklusiv produkt.

Stefan bor i Önnered och är sommelierutbildad i Grythyttan.
Linda kommer från Saluhallen i Majorna och berättar om sina ostar, smaker och anekdoter från tillverkarna.

Du bokar dina platser på info@porterpelle.se
eller via mejl info@porterpelle.se

Max 20 personer.
Välkommen till några timmar med Stefan och Linda i vår dryckeskällare ”Carnegie hål.”

- 395 kr / person
Kl 18.30-20.30

Carnegie Hål

I vår dryckeskällare, kan du lagra egna drycker, Vin, Whisky, Cava eller Porter kanske. Välkommen förbi att titta in om du har tillfälle. det är reglerad miljö, och säkerhetsklass 3.

23/1 2020 Från Malt till Gryta, på några timmar

Från Malt till Gryta, på några timmar Ett samarbete mellan Ocean bryggeriet & PorterPelle

KL 17. Vi börjar hos Oceanbryggeriet I Mölndal med rundvandring hur man brygger öl och testar ljus öl och berättar om smaker och dess historia. Det blir Pils, Lager, Golden ale och Pale Ale. 15 cl i varje prov.
KL 18 har vi förbeställt taxi som tar personerna till Klippan Majorna och PorterPelle. Där blir det rundvandring i porterkällaren, Museet, Porterprovning av 3 olika antal porter.
19.00 – 19.30 Bordet är dukat. Hemlagad Portergryta i matsalen.

Bokning info@oceanbryggeriet.se Eller info@porterpelle.se Skriv något så svarar vi.
23 jan eller 30 jan 2020. Pris per person 795 kronor Max 30 personer per bokning

Öppna Öl, Porter Vandringar med Björn Lager

25 Januari kl 15.00..

15 Februari kl 16.00

14 mars kl 18.00

Du kan betala på plats eller Svisch 1232 159 390

Porter provningarna vid Klippan skräddarsys helt efter era önskemål. Vår guide är Björn Lager – en riktig Klippan Karaktär som bland annat är en av personerna bakom Porter Pelle.
Björn brinner för Klippan. Det han inte vet om området är inte värt att veta, och han delar gärna med sig av sin breda kunskap. Som tonåring arbetade Björn på sin fars rederi som låg vid Klippan och upplevde tiden då Carnegies porterbryggeri fortfarande var aktivt. Och det var då hans kärlek till portern först väcktes.

Idag är Björn en porterfantast utöver det vanliga, och hans intresse för Carnegies porter har lett till att han har världens största samling av historiska porterflaskor och diverse ting från tiden då Carnegiebryggeriet låg vid Klippan – allt samlat i portermuseet i en av pråmarna nedanför Porter Pelles restaurang.

Rundtur kostar 295 kr per person och då ingår:

• Rundtur med guidning

Tillval:

• Provsmakning av 3-olika sorters porter tillkommer, med en kostnad på 100 kr, man behöver inte dricka om man inte vill. (Och det finns alkoholfri Porter).

Man kan vidare ta " en Deluxe, för 100 kronor extra. Här väljer man då själv ut Lagrad Porter, från 1988. och fram till 2017, / Du ni väljer själva vilka flaskor vi skall öppna)

Rundtur med ovanstående samt avslutning med Portergryta av tärnad högrev, porter, rökt sidfläsk, kokt potatis och grönkålschips. Eller annan mat enligt överenskommelse Pris 595 kr

Om du vill ta del av Björns kunskap och få prova några olika porters på köpet ska du kontakta oss så anpassar vi en provning efter dina önskemål.

Porterpromenad med eller utan måltid

Om ni vill ha en aktivare porterupplevelse ska ni följa med på en fascinerande promenad genom porterns historia. Hör om hur den tog sig från grovarbetarna i London till Porter Pelles restaurang. Lär dig om Carnegies porterbryggeri vid Klippan, om ingredienserna och tillverkningen. Med en förkärlek till det teatrala förmedlar Björn Lager eller porterpedagogen Otto Lundell sina breda kunskaper och passion till portern.

Promenaden tar en till två timmar och du kan välja om du och ditt sällskap vill en avsluta med en mustig Portergryta eller annan överenskommen mat. När du bokar är det bra om du anger om ni vill ha mat eller inte till ert sällskap.

Historisk rundvandring med MR klippan

RUNDVANDRING MED MR KLIPPAN Häng med Georg ”Mr Klippan” Söderberg på en rundvandring och lär dig allt om Klippans historia.

Vi startar/samlas i restaurang Porter Pelle , och under vandringen berättar Georg om de gamla byggnaderna från Ostindiska Kompaniet, vi hör historier om Carnegie-bryggeriet och promenerar längst med vattnet ner mot Sockerbruket. Georg har nycklar till områdets alla små gömmen och berättar livfullt om historiska händelser och personer.

Tider; Klippan Vandringar Nya tider kommer

Guidningen fortsätter via Älvsborgs fästning som sedan byts ut mot modern arkitektur. Det har även gjorts en hel del utgrävningar i området, något Georg vet allt om. Vi fortsätter förbi Älvsborgs Kungsladugård och hör historierna om dess landshövdingar för att sedan vända tillbaka till där vi startade. Rundvandringen tar cirka TRE timmar och är en perfekt present för den historieintresserade. Priset är 150 kronor per person eller 1500 kronor för en grupp. En blygsam kostnad för alla de spännande historierna och den kunskap som ingår i vandringen.

Aktiviteten avslutas med kaffe eller te med liten kaka, (detta ingår i din avgift). Du kan läsa mer på vår hemsida. Anmälan till info@porterpelle.se

Matlagningskurs

Lär dig laga mat av Porter Pelles franska mästerkock Yannick Karim. Yannick lär dig alla hemligheter han lärt sig under sin långa karriär runt om i Europa. Det blir en kulinarisk resa med genuin, opretentiös och kosmopolitisk mat som är lika rolig att tillaga som den är god att äta. Kurserna sker i Yannicks restaurangkök på Orustgatan eller in annan lämplig lokal. Eller varför inte laga mat med Yannick i ditt eget kök?

Yannick tar emot grupper på mellan 8 och 24 deltagare, så varför inte bjuda med kompisarna, kollegorna eller möhippegänget för en glädjefull smakupplevelse.

Ribbåt med aktivitet och middag

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en fartfylld upplevelse i över 60 knop. Efter båtturen kan ni välja att gå en rundvandring på Klippan med Georg ”Mr Klippan” Söderberg, eller varför inte ha en porter-, vin- eller grappaprovning innan middagen?

Båtturen tar cirka 2 timmar, inklusive ett stopp med fördrink ute i skärgården.

ta en tur i en tidsmaskin

Tillsammans med Hotel Waterfront erbjuder vi guidade turer med fantastiskt fina Volvo PV:s. Turerna utgår från hotellet och vår guide tar oss tillbaka till 50-, 60- och 70-talets Göteborg. Alla som vill, får självklart chans att själv köra en Volvo PV 444/544. Turerna kan bokas separat eller som del av ditt konferenspaket. Du kan även välja till någon av våra andra upplevelser som till exempel porter-, vin- eller grappaprovning att avsluta med.