Upplevelser

Lär dig mer om mat, dryck eller Klippan – området i Göteborg som vi kallar vårt hem. Följ med på en historisk vandring längs älven, upptäck nya favoriter på någon av våra vin- eller ölprovningar, eller lär dig laga nya läckerheter med vår mästerkock! Vill du ut på ett fartfyllt äventyr ska du mönstra på en av RIBB-båtarna som tar dig ut till skärgården.

Starkporter som medicin

PP rekommenderar till Håglösa och svagare personer, över 18 år. - Kan fås med rå ägggula
Serveras som Draft. Prova och drick en Porter eller 2.

Hemkörd Mat utan extra kostnad

Leverans utan kostnad när du önskar
Mejla före kl. 11.00
info@porterpelle.se eller 031/180 200
Välj dagens lunch på hemsidan
Kött, Fisk eller Vegetariskt 129 kr
Bröd, sallad, smör ingår
Räkmacka, Räksallad 169 kr
Över 10 portioner beställ dagen innan

Betala med swish,123 215 93 90 eller faktura

Smugglare, sjörövare och spöstraff

Smugglare, sjörövare och spöstraff
Mat, dryck och kriminalhistoriska skildringar om det tidiga 1800-talets Göteborg.

Succén från i höstas och vintras är tillbaka. Kom till Porter-Pelle och hör Crime Walks kriminolog Jan Palmén berätta om en osannolik period i Göteborgs historia där hela staden är inbegripen i lurendrejeri och bedrägerier. Hör om skumraskaffärer, stölder, smuggling, sedeslöshet, spöstraff, sjörövare och skarprättare.

Mat och dryck ingår inte i biljettpriset.

Ciceron: Jan Palmén
Plats: Porter-Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11, 414 51 Göteborg
Tid: c:a 2,5 timmar
Tid 16:00 med insläpp från kl. 15:00.
Åldersgräns: 20 år
Du köper din biljett på

https://crimewalks.se/

PORTERPELLES MUMMIGA JULMIDDAGAR 11/12,12/12, med Posörerna

PORTERPELLES MUMMIGA JULMIDDAGAR
DESSA DAGAR SERVERAS JULMAT ENLIGT NEDAN / BESKRIVNING INGET SJÄLVTAG UTAN PÅ TALLRIKAR.

Fredag 11/12
Lördag 12/12 Posörerna ( Ulf Lundell)
Musikavgift 200 kr

Tider klockan 17.00-22.00

Bandet går på klockan 20.00

boka på porterpelle.se eller info@porterpelle.se

Va´ 10 % – Välj själv

Du tjänar 10%

1. Sätt in 1000 kr på ditt lunchkort - så bjuds du på första lunchen - tanken är att du som är Stammis skall gynnas
Du kan betala på plats eller Svisch 1232 159 390

2. Om du väljer Take away och väljer att äta hemma eller på kontoret, så får du också 10%

OCEAN BUS – samt Mat och aktivitet hos PorterPelle

Vi skräddarsyr ditt evenemang

Ät en middag och sen plums i vattnet eller tvärtom.
Vi kan hämta dej och ditt sällskap - och överraska dem.
Vi kan bjuda på en Portervandring och sen plums
Upplev den sällsynta möjligheten att gå i Poseidons fotspår, bokstavligt talat - efter en tur i Staden - åker ni rakt ned i havet. Amfibiebussen går lika bra i vatten som på land och vid Klippan bär det av rakt ned i det blå för en utflykt under Älvsborgsbron och runt stadens kajer. Se både landmärken och sjömärken under denna spektakulära sightseeingtur.
Göteborgs bussigaste chaufför och en kunnig och underhållande guide berättar roliga fakta om stadens olika sevärdheter och kännetecken under turen som passar utmärkt för både lokalpatrioter och turister.

Välkommen till en helt unik sightseeingupplevelse, buss O'hoy!

Skicka en förfrågan till info@porterpelle.se
Hur många personer ? Lite hur du/ni tänkt er ? förslag på lämpliga datum ? Tidsidé ?
Kontaktuppgifter - så tar vi fram ett förslag ..''

Välkommen på whiskyprovning. Mackmyra. 3/12

Nere i vinkällaren CARNEGIE HÅL på fantastiska Restaurang Porter Pelle.

3/12

Vi ses kl. 17:45 i baren inne på Porter Pelle och går sedan ner till vinkällaren där provningen kommer hållas. Provningen pågår mellan 18:00 – 19:30.

På den här whiskyprovningen tar vi med dig på en resa, dels bak i tiden från nu till då och även en inblick i framtiden på ett av världens ledande hantverksdestillerier. Under 1,5 timme får du prova ett urval av våra unika 30-liters fat och lära dig mer om Mackmyras spännande resa.

Du får lära dig om hur vi tillverkar vår whisky och hur våra små 30-liters fat påverkar mognaden och smaken. Vi går på djupet kring vad eken har för betydelse för whiskyn.

Vi fokuserar också på enkla tips och tricks över hur du kan få ut ännu mer av din upplevelse genom att förstå hur vi uppfattar dofter och smaker. Lättsamt, informativt och entusiasmerande kring livets goda helt enkelt.

Pris: 400:-/person (280:- betalas nu och 120:- på plats vid provningen för alkoholen)
Du börjar med att klicka boka dig på medskickad länk.

https://secure.tickster.com/sv/zjtr9pcfyhdj4e5/selectevent

Passa även på att boka bord på en av Göteborgs mest hemtrevliga restauranger! Provningen slutar lagom till sittningen som börjar 20:00. Detta görs via telefon till Restaurang Porter Pelle på www.porterpelle.se eller på info@porterpelle.se, eller på telefonnummer 031-180200

Varmt välkommen!

Andreas Granhage Andreas.granhage@mackmyra.se 0709596964

Carnegie Hål

I vår dryckeskällare, kan du lagra egna drycker, Vin, Whisky, Cava eller Porter kanske. Välkommen förbi att titta in om du har tillfälle. det är reglerad miljö, och säkerhetsklass 3.

Öl, Porter Vandringar med Björn Lager. Nu vandringar kl.11.00-14.00 den , 2, 3, 8, 9, 15, ock 16 december

PORTER VANDRINGAR MED BJÖRN LAGER

Nu vandringar kl.11.00-14.00 den , 2, 3, 8, 9, 15, ock 16 december

Porter provningarna vid Klippan skräddarsys helt efter era önskemål. (om ni är en grupp) Vår guide är Björn Lager – en riktig Klippan Karaktär som bland annat är en av personerna bakom Porter Pelle.
Björn brinner för Klippan. Det han inte vet om området är inte värt att veta, och han delar gärna med sig av sin breda kunskap. Som tonåring arbetade Björn på sin fars rederi som låg vid Klippan och upplevde tiden då Carnegies porterbryggeri fortfarande var aktivt. Och det var då hans kärlek till portern först väcktes.

Idag är Björn en porter fantast utöver det vanliga, och hans intresse för Carnegies porter har lett till att han har världens största samling av historiska porter flaskor och diverse ting från tiden då Carnegiebryggeriet låg vid Klippan – allt samlat i porter museet i en av pråmarna nedanför Porter Pelles restaurang.
Rundtur kostar 295 kr per person och då ingår:
• Rundtur med guidning
Tillval:
• Provsmakning av 3-olika sorters porter tillkommer, med en kostnad på 100 kr, man behöver inte dricka om man inte vill. (Och det finns alkoholfri Porter).

Rundtur med ovanstående samt avslutning med Portergryta av tärnad högrev, porter, rökt sidfläsk, kokt potatis och grönkålschips. Eller annan mat enligt överenskommelse Pris 595 kr eller
Om du vill ta del av Björns kunskap och få prova några olika porters på köpet ska du kontakta oss så anpassar vi en provning efter dina önskemål.

Historisk rundvandring med MR klippan

RUNDVANDRING MED MR KLIPPAN Häng med Georg ”Mr Klippan” Söderberg på en rundvandring och lär dig allt om Klippans historia.

Vi startar/samlas i restaurang Porter Pelle , och under vandringen berättar Georg om de gamla byggnaderna från Ostindiska Kompaniet, vi hör historier om Carnegie-bryggeriet och promenerar längst med vattnet ner mot Sockerbruket. Georg har nycklar till områdets alla små gömmen och berättar livfullt om historiska händelser och personer.

Tider; Klippan Vandringar Nya tider

Lördag 28/11 kl. 12-15

OBSERVERA HÖGST 15 Personer per vandring

Guidningen fortsätter via Älvsborgs fästning som sedan byts ut mot modern arkitektur. Det har även gjorts en hel del utgrävningar i området, något Georg vet allt om. Vi fortsätter förbi Älvsborgs Kungsladugård och hör historierna om dess landshövdingar för att sedan vända tillbaka till där vi startade. Rundvandringen tar cirka TRE timmar och är en perfekt present för den historieintresserade. Priset är 150 kronor per person eller 1500 kronor för en grupp. En blygsam kostnad för alla de spännande historierna och den kunskap som ingår i vandringen.

Aktiviteten avslutas med kaffe eller te med liten kaka, (detta ingår i din avgift). Du kan läsa mer på vår hemsida. Anmälan till info@porterpelle.se

Matlagningskurs

Lär dig laga mat av Porter Pelles franska mästerkock Yannick Karim. Yannick lär dig alla hemligheter han lärt sig under sin långa karriär runt om i Europa. Det blir en kulinarisk resa med genuin, opretentiös och kosmopolitisk mat som är lika rolig att tillaga som den är god att äta. Kurserna sker i Yannicks restaurangkök på Orustgatan eller in annan lämplig lokal. Eller varför inte laga mat med Yannick i ditt eget kök?

Yannick tar emot grupper på mellan 8 och 24 deltagare, så varför inte bjuda med kompisarna, kollegorna eller möhippegänget för en glädjefull smakupplevelse.

Ribbåt med aktivitet och middag

Ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en fartfylld upplevelse i över 60 knop. Efter båtturen kan ni välja att gå en rundvandring på Klippan med Georg ”Mr Klippan” Söderberg, eller varför inte ha en porter-, vin- eller grappaprovning innan middagen?

Båtturen tar cirka 2 timmar, inklusive ett stopp med fördrink ute i skärgården.